welkom bij de vrienden van de mahu
 

 Welkom op de website van de HR.MS. MAHU.


 
jne feestdagen te wensen en een voorspoedig en gezond 2017.Welkom

 Heden bereikte ons het droevige nieuws dat na een lang ziekbed is overleden Jan Waal. Jan was een gewaardeerd medewerker en bemanningslid van het eerst uur. Jan was een bijzonder mens en we zullen hem in de toekomst zeker missen. We wensen Annie en zijn kinderen alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.


 

 

 

Reüniegroep Zeemacht Nederland  RZN, Saturnus 42, 1115 TE Duivendrecht

 Email: amsterdamrzn@gmail.com

De RZN heeft er voor gekozen om in 2017 maar één reünie te organiseren en wel voor alle veteranen, post-actieve oud-opvarenden van alle schepen van de KM. Ook degenen die nu varen zijn daarbij welkom.  Deze grote reünie wordt gehouden op:nog dient, dus iedereen is welkom en geen aparte schepen.

Het begint om 11.00 uur, zaal open 10.30 uur. Eerst koffie/thee met cake, tussen de middag de blauwe hap. De reünie eindigt om 16.00 uur.

Alle informatie hierover komt ook op Facebook, in Alle Hens, Checkpoint en de Defensiekrant.

Dus hou dit goed in de gaten om u tijdig voor de reünie in te schrijven.

 zie verder de link RZN


 

 Onder aan de pagina bevindt zich het gastenboek.

 

 

 

 

Gastenboek

Fred Mateman
18-08-17 21:32:47
Geachte Piet en Hans en bemanning Mahu. Deze week op 16 aug was ik met mijn marinemaatje Antoine en mijn eigen schip de Scheepmaker, motor directie vaartuig uit 1924, even langszij de Mahu. De ontvangst was geweldig evenals het weerzien. Tijd te kort. Als oud machinist, 2006 tot 2012, hebben wij veel moeten ontdekken en improviseren om de karren aan de praat te krijgen. Ook de schroefassen gingen toen voor het eerst weer draaien. Mooie ervaringen werden belicht. Omdat Antoine ontzettend goed kan koken werden Hans en Piet uitgenodigd mee te eten. Daar werd gelijk gebruik van gemaakt en ze hebben genoten zal ik je vertellen. Wij hebben fantastisch afgesloten en voor herhaling vatbaar. Dank van deze kant.
Pieter Scheffer
23-06-17 09:15:03
Feest, feest, feest!
Woensdag 21 juni met de Mahu naar den Helder. Slecht geslapen, zoals een kind slecht slaapt als het de volgende dag jarig is. Aan boord zoveel herinneringen aan de tijd dat ik als schrijver 2 (1961 en 1962)vanaf het bedrijfsbureau Mijnendienst bij het proefvaren mee "moest" om allerlei bevindingen te noteren. Trouwens, ik was meer matroos dan schrijver aan boord, want ze konden iedere hand goed gebruiken. Het was voor iedereen vreemd op zo'n modern schip! De bemanning was weer geweldig, goede catering en allemaal blije gezichten. Na afloop van de reis nog even een kroegje van vroeger bezocht in de Keizerstraat. Dat viel wat tegen, maar doe het toch bijna ieder jaar. Toen samen met m'n vrouw en vriend terug naar Haarlem. Voor ons allen weer een onvergetelijke dag.
Bedankt iedereen.
Piet Scheffer.
Pieter Scheffer
31-01-17 09:33:28
Was al een tijdje niet meer op de Mahu geweest en dat was geen prettig gevoel omdat ze heel veel fijne nostalgische herinneringen bij me oproept als ik er ben. Dus ben ik samen met mijn vrouw, die vindt het ook leuk, wezen oplopen. Nou het was een fijn weerzien. De diehards van de Mahu waren er ook en we hebben even een heel fijne tijd gehad en veel gelachen. Dit jaar kom ik vaker (als het kan). In ieder geval vaar ik mee naar den Helder voor de Marine dagen.Ik kijk daar erg naar uit. Er valt nog veel te doen aan de Mahu (rotte balken), maar dat komt goed.!,
Groet.
Piet Scheffer.
Kees VanHuisstede
16-01-17 22:24:11
Succes met het bouwen van de nieuwe website.
Kees van Huisstede - Vrienden van de POLLUX
Gunnar Jönsson
03-01-17 21:43:41
Een goed 2017 en een behouden vaart wens Ik de MAHU ploeg van uit Zweden en als oud Pollux leerling 5202

Laatst bijgewerkt 18-09-2017


11754


uitreiking certificaten platform varend erfgoed KM